NEM HARAP A SPENóT

Dübörög a szempilla business

Emlékszem, három éve volt, hogy Andi barátnőm szempillái megtáltosodtak és legalább 20 kilót fogyott. Régen találkoztunk, ezért nem volt nehéz, hogy pofán csapjon ez a látványos és pozitív változás. A 20 éves érettségi találkozón még ducijuci volt, akkor volt csecsemő a kisfia, még nem dobta le magáról a terhességi és szülés utáni úszógumikat. Nekem még nem voltak gyerekeim akkoriban (későn érek), nem is értettem a frusztráltságát, hogy miért szabadkozik a kövérsége miatt. Én nem láttam annyira súlyosnak a tömegét, talán azért, mert inkább nagyra becsültem, hogy neki már két gyereke is van, nekem pedig még csillagvizsgáló távcsővel sem látható, hogy egyáltalán lesznek valaha.

A kilói nem érdekeltek, annál inkább a szempillái, mivel én szempillafestés nélkül nem teszem ki a lábam az utcára, ugyanis anélkül nincs arckifejezésem, zombi vagyok, egy semmitmondó Trappista sajtkorong. A szempillaspirál és a szempillapödörítő az én legjobb barátaim. Rá is kérdeztem Andinál, hogy milyen szempillaspirált használ, hogy ilyen csodálatosan rendezettek és kecsesek a pillái. Elárulta a titkot: 3D szempilla. És innentől eltelt három év (mondom, későn érek), mire én is csináltattam magamnak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy gyógyíthatatlan szarrágó vagyok magammal szemben. Ezért sem csináltattam magamnak Franciaországban, ahol 100 Euró fölött mérik (200-ért is láttam már, sssz!) a tartós műszempillát. Inkább Magyarországon csináltattam meg, elérhető áron (6.000 Forintomba került). Gyönyörűek lettek. Élethű, mutatós, de visszafogott pilláim vannak, és reggel már-már úgy kelek fel, hogy “az aki szép, az reggel is szép“, nem kell hosszú(nak tűnő) perceket töltenem a tükör előtt mázolni, pödörni, mázolni, pödörni és még mázolni, még pödörni…

szempill 4

Mivel szerelmes vagyok Párizsba és minden érdekel, ami Párizzsal kapcsolatos, megnéztem, mi újság “szempillafronton” arrafelé. Rábukkantam egy “vicces” cikkre.

szempill 3

A cikk írója ráharapott egy kuponos akcióra (igen, Franciaországban is Dunát lehet rekeszteni a kuponos weblapokkal). 115 Euró helyett 35 Eurót fizetett. Halkan jegyzem meg, az eredeti ár több, mint ötszöröse a magyar szempillák árának.

Az első meglepetése az volt, hogy csak egy hónappal később kapott időpontot a kiszemelt szépségszalonban. Ezek szerint Franciaországban is dübörög a szempilla business.

A második meglepetés maga a szalon volt: XV. Lajos korabeli fotőj (franciául: fauteuil, magyarul: fotel), mögötte barokkos fodrász tupírozta a vendége haját, a falon óriási plazma tévé szórakoztatta a szépülni vágyókat, lehet “ragozni a fokozást vagy fokozni a ragozást”, a szalon luxus volt a köbön.

atelier sourcil

A kozmetikus kedves volt és készséges, megkérdezte, milyen szempillákat óhajt a vendég: macskás, őzikés, dráma queen, természetes, glamour hatásút? Eddig minden jól hangzott, igen ám, de ekkor jött a hideg zuhany. A rémálom. Szilikon tapasz helyett sebtapasszal ragasztották le a szemét, hogy ne nyitogassa miközben felragasztják a műszempillákat. Erre úgy jött rá, hogy várta a kellemes hideg szilikontapaszt, amit már ismert, mivel volt szempilla hosszabbításon máskor is, tudta, mire kell számítania, de ez az érzés teljesen más volt. Aztán egy pillanatra ki akarta nyitni a szemét és bizony nem ment. Leragasztották a szemeit. Nem hagyta annyiban, szóvá is tette. A válasz az volt, hogy ő a 180. kuponos vendég és kifogyott a szilikontapasz készlet, nincs más választása, kénytelen leragasztani a szemét sebtapasszal.

szempill 1

A vendég az első szem végeztével megkérte a kozmetikust, engedje meg, hogy megnézze az eredményt, mielőtt nekifogna a másik szemnek. Jól tette, mert igaz, hogy a sebtapasz letépése nem okozott akkora fájdalmat, mint amekkorát elképzelt magának, de a szeme könnyezett, ezért a ragasztó belement a szemébe, amitől vérben úszott a szeme, feszített, tovább könnyezett, de legalább a műszempillái igazán műre sikeredtek.

szempill 22

Vigyázzatok, ti nehogy ilyen kalandokba keveredjetek! Mindenképpen informáljátok le a kozmetikust, mielőtt felfekszetek a kezelőágyra és behunyjátok a szemeiteket, de a legjobb, ha szájhagyományra alapoztok: családtag, barátnő, jó ismerős ajánlotta kozmetikushoz menjetek, azzal nagyot nem tévedhettek.

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!