NEM HARAP A SPENóT

Anya - szingli szótár

Amikor az embernek gyereke születik, kettéválik az idődimenzió. Lesz gyerek előtti és gyerek utáni időszámítás, pont úgy, mint a töriórán a Kr. e. és Kr. u. időszámítás. Nálam ez úgy csapódott le, mintha a szülés után a hormonháztartásom programfrissítést végzett volna a hallásomon is. A szavak és kifejezések más értelmet nyertek, amióta gyerekem van. Ezekből mazsoláztam.

  • Vakáció: gyerek előtt napsütést, medencét, koktélt, táncolást vagy síelést és bombardinót*, édes semmittevést jelentett. Gyerek után a napsütés ugyan megmaradt, de az édes semmittevésnek búcsút mondhattam. A vakáció a 24 órás gyerekfelügyelet, gyerekviták, végtelen hosszú autóutak szinonimájává vált. Röviden, csupa boldogság.

woman in pool with drinks

  • Fürdés: finom, meleg víz, fürdőhab, mangóillat, apró mécsesek és Helen Humes – ez volt a fürdés definíciója mielőtt anyává váltam. Ma már csobbanást, hangoskodást, fürdőjátékon összeveszést, (egyszerre fürdetem a két gyereket). A fürdőszoba pedig rendszeresen átváltozik uszodává.

bains

  • Délig alvás: tessék? Hogy mi? Délig aludni? Nem rémlik. (Program eltávolítva delete gombbal.)
  • Éjszakázás: mielőtt szülő voltam, bulit, spicces éjszakát, hajnalig tartó táncolást jelentett (és macskajajt is). Miután a gyerek megszületett az éjszakázás ezeregy szoptatást, fogzást, felriadást, cumikeresést és hasonló vidámságokat jelent.
girls partz

Mi is “majdnem pont” ilyenek voltunk.

  • Tagliatelle alla bolognese: azt hiszem alapvetően mindenki számára egy finom olasz tésztaételt jelet, de nekem már egy istenverte szósz jut eszembe róla, amit a gyerekek evés közben a fülükig elkennek, de még a hajukra is jut, és persze meglehetősen nehéz kimosni a ruhájukból.

spaghetti

  • Tévésorozat: régen megvoltak a heti fix sorozataim, nevezetesen Született feleségek, Grace klinika, Dr. House, Friends, amiket a barátnőimmel összeülve néztünk meg. Hárman-négyen összejöttünk Krisztinél, elkészítettük a vacsorát, amit beszélgetés közben elfogyasztottunk, aztán összekucorogtunk a kanapéjára, bebújtunk a pihe-puha plédek alá és békésen megnéztük a sorozatainkat. Így relaxáltunk a fárasztó munkanap után (hm, azt gondoltam, hogy fárasztó volt a munkanap, ma már nyaralásnak tűnik egy kiadósabb munkanap is). Ma, ha valami olyan sorozat megy a tévében, amit szeretnék megnézni, akkor biztos, hogy csak minden harmadik részt sikerül elcsípnem, abból is csak a közepéből egy fikarcnyit, mivel az egyik az alvókáját keresi, a másiknak pisilni kell, aztán utolsó puszit kérnek, majd jön a “rosszat álmodtam” kifogás.

girls_friends_having_fun_watching_tv-eating

 

 

És ezek csak szemelvények…

 

 

* Az olasz sípályák elengedhetetlen itala. Kávét, tojáslikőrből és konyakból esetleg rumból, whiskeyből áll.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!