NEM HARAP A SPENóT

Sikk és sznob flash mob Párizsban - hírek Franciaországból

A dîner en blanc” (vacsora fehér outfitben) ötlete 1988-ban született meg és szigorú szabályai vannak: fehérbe kell öltözni, széket, asztalt, ételt-italt hozni és éjfél előtt eltűnni, de úgy, mintha mi sem történt volna, magyarul úgy kell elhagyni a helyszínt, ahogy birtokba vették. A szemetet a buli végén hónalj alá kell csapni, ha nem, akkor fekete listára is kerülhet az ember. Kizárólag a bor és a pezsgő megengedett, a sör és rövid italok nem.

Tegnap – 2014. június 12-én – rendezték meg Párizsban a 26. fehérbe öltözött vacsorát, amelyen közel 13 000-en vettek részt a szervezők szerint.

Este 9 óra körül kezdtek gyülekezni a fehérbe öltözött párizsiak és hat helyszínt foglaltak el maguknak, közülük hidakat is, például a Pont Alexandre III-át, a Pont d’Iéná-t, Pont de l’Almá-t, Pont de la Concorde-ot, Solférino gyalogos hidat és az Eiffel-torony közelében a Debilly gyalogos hidat.

Tavaly 11 000-en jelentek meg a Louvre piramisa körül és a Trocaderó-nál. 2012-ben a Place des Vosges és a Notre-Dame körül rendezték meg az eseményt. A hagyomány szerint a szervezők minden évben az utolsó pillanatig titokban tartják a helyszíneket. Aki részt akar venni ezen a sikk és sznob “flash mob-on”, annak résen kell lennie.

A francia eleganciának hangot adva, néhányan nemcsak széket, asztalt hoztak magukkal, hanem ezüst gyertyatartót és étkészletet is. Természetesen a pezsgő mellett az osztriga sem hiányozhatott a menüről.

paris 4

paris 1

paris 2

paris 3

paris 5

paris 7

paris 9

paris 10

paris 11

paris 12

paris 13

paris 14Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. nemharapaspenot says:

    De, de! 🙂

  2. Pallagi Krisztina says:

    Na de akkor Hamucipőcske black listára került, mivel a fél pár pipellőjét otthagyta, nem? 🙂
    Sebaj, később vigasztalódott a herceggel, a vájt bulikat meg utána már lesz@rta. 🙂

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!